Slaapapneu

Wij behandelen sinds 2011 ook patiŽnten met OSAS of snurkproblemen. Dit gaat met behulp van het zogenaamde MRA (ook wel "snurk-beugel" genoemd). Sinds januari 2012 maakt mevrouw Vreugdenhil deel uit van het OSAS Team in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam. Sinds 2016 werkt mevrouw Vreugdenhil ook samen met de Snurkkliniek. Voor informatie over deze behandeling kunt u terecht op deze pagina van de site van het Ikazia ziekenhuis. U kunt natuurlijk ook een afspraak maken in onze praktijk.
Als u bent doorverwezen door de KNO- of longarts, dan valt het MRA onder de basisverzekering. De eigen bijdrage verschilt wel per verzekering.
Hieronder volgt nog wat beknopte informatie over OSAS en de snurkbeugel met links naar pagina's met meer informatie erover.

MRA
Het MRA (Mandibulair Repositie Apparaat), ook wel snurkbeugel genoemd, is een type beugel dat over de tanden heen geschoven wordt en de onderkaak naar voren houdt. Voor uitgebreide informatie over het MRA kunt u op deze link klikken.


OSAS
Er is sprake van OSAS (Obstructief Slaap Apneu Syndroom) wanneer 's nachts meer dan vijf ademstilstanden in een uur optreden. Voor uitgebreide informatie over OSAS kunt u op deze link klikken.


Tandarts Vreugdenhil - e-mail: info@eigentanden.nl - telefoon: (078) 613 20 53 - Buiten Walevest 15 (3311 AD) Dordrecht